2018年江苏省计算机软件专委会学术年会——青年学者学术沙龙
网站首页 | 联系我们 | 加入收藏 学院网址:xxgcxy.yzu.edu.cn English
快速链接
发布日期:2018-05-04浏览次数:字号:[ ]

青年学者报告:Systems Support for Sophisticated Program Analysis

报告摘要Static program analysis is widely used in various application areas to solve many practical problems. Due to the importance of static analysis, researchers have always been studying it for a long time. Although people have made significant achievements on static analysis, it is still too challenging to perform sophisticated static analysis on large-scale modern software. The underlying reason is that sophisticated static analysis for large-scale modern software results in highly intensive computation and huge memory consumption, leading to poor scalability.

报告人简介:Zhiqiang Zuo is now an assistant researcher in Department of Computer Science and Technology, Nanjing University. Before joining NJU, he was a Postdoctoral Scholar in University of California, Irvine from 2015 to 2018. He pursued his PhD degree in National University of Singapore from August 2010 to February 2015. His research interests span programming languages, software engineering, and Big Data systems. He is recently focusing on building Big Data supports for scalable program analysis, synthesis and SAT solving. He has published a series of work on top venues, such as ASPLOS, PLDI, OOPSLA, ISSTA, etc.

优博报告:研究生如何应对学业与发展的压力

报告摘要: 本报告将首先汇报我们在代码覆盖工具验证方面的研究进展。基于差分测试的思想,我们提出并实现了一种可自动化地测试代码覆盖工具的框架。然后将从自己博士期间学习和研究经历出发,就计算机专业研究生特别是博士研究生如何应对学业与发展的压力谈一点自己的看法。

报告人简介:杨已彪博士,南京大学计算机科学与技术系专职科研。2016年9月博士毕业于南京大学计算机科学与技术系,师从周毓明教授,从事经验软件工程方面的研究。目前研究兴趣包括软件度量、软件分析和测试。近年来,在TSE、TOSEM、IST、ASE等期刊和FSE、ASE、SANER、ESEM等会议发表论文近20篇。获得2017年江苏省计算机学会优博、2017年ACM南京分会优博等荣誉。曾受邀担任SANER 2018 ERA track 程序委员会委员。

青年学者发展座谈会

座谈专家:李宣东、王志坚、黄志球、朱巧明、吉根林、李斌、李必信

座谈主题:职业生涯与规划(王志坚,河海大学教授),人才计划与项目(朱巧明,苏州大学教授),科学研究与选题(李必信,东南大学教授),教学与学生培养(吉根林,南京师范大学教授)

时间:2018513日下午14:00-17:00

报告地点:二十四桥宾馆副楼三楼玫瑰厅

主办单位:科技处,信息工程学院

欢迎广大师生参加!